Höösipumppu

lauantai 10. elokuuta 2013

Pysäköinti on vakava asia

Seuraavaksi juttu mitä harva ihminen tulee ajatelleeksi. Kyse on  liikenneministeriön vuonna 1990 linjatusta varsin arkisesta kapistuksesta, jonka käyttöä kyllä valvotaan vähintäänkin atomikellon tarkkuudella mutta kukaan ei koskaan pysähdy kysymään että onko tässä oikeasti mitään tolkkua.

PARKKIKIEKOT. Tiesittekö että rakkaassa kotimaassamme on melkoisen vittumaiset säännöt pelkästään tälle parkkiläperölle? Ja sääntölehtinen on tietenkin tuttuun tapaan myös aivan saatanan looginen ja luonnollisesti ehdoton.

Kaikki tietää että kiekon värin on oltava sininen, mutta sen on oltava myös:
-100-110mm leveä
-130-150mm korkea
-Tekstinä on oltava "saapumisaika/ankomsttid"
-Se ei saa olla millään muulla kielellä kuin suomeksi ja/tai ruotsiksi

Missähän mahtaa ne EU:n tuomat eurooppalaiset erivapaudet olla tässäkin täysin tyhjänpäiväisessä asiassa? Nimittäin jos pysäköity ajoneuvo on rekisteröity Saksaan, on saksalainen parkkikiekko ok. Kuitenkin Suomen kilvissä samalla saksalaisella kiekolla saat pysäköintivirhelaskun. Vaikka kiekko olisi ulkoasultaan ja toiminnaltaan täysin identtinen. Voi vittu mitä järjen köyhyyttä.

Toisin sanoen: Saksasta tuodun autosi alkuperäinen parkkikiekko muuttuu laittomaksi sillä sekunnilla kun vaihdat autoosi Suomen kilvet. Tällä saavutetaan äläpäläpälä koska äläpäläpälä. Tarkoitus on myös ehkäistä äläpäläpäläpäläpälä.

(Muistettakoon kuitenkin että tässä 23 vuotta vanhassa linjauksessa on liikenneministeriö pistänyt ranttaliksi ja antanut autoilevalle kansalle myös rutkasti siimaa: Pysäköintikiekon kulmat saavat olla pyöristetyt)
 Kuvan epäselvä pysäköintikiekko on mahdollisesti myös hengenvaarallinen, joten sen käyttö on varmuuden vuoksi rangaistuksen uhalla kielletty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti