Höösipumppu

maanantai 12. elokuuta 2013

Sähkötupakka tappaa kaikki

SÄHKÖTUPAKKA. Nyt päästään jo kauan vituttaneeseen aiheeseen sähkötupakoista. Kerrottakoon alkuun että itse en ole näiden sähkösavukkeiden käyttäjä. En myöskään ymmärrä niiden toiminnasta mitenkään erityisen paljon. Nyt jos olisin siis päättävässä asemassa, minulla olisi siis kaikki tarpeellinen laitteiden ja nesteiden täydelle kriminalisoinnille.

Haluan ottaa esimerkin siviilioikeuden emeritusprofessori Erkki Aurejärvestä. Mies voisi siis oletettavasti olla keskivertoa tallaajaa älykkäämpi, jolloin hänen sanallaan on painoarvoa. Hänen viime vuotisessa Helsingin Sanomille kirjoitetussa tekstissään ilmenee paljon faktoja, lievää hyvin tyypillistä suomalaista pelon lietsontaa sekä loppukaneetti välittömän kieltämisen puolesta. Tällaisen kukkahattusävytteisen totuuden torven kuunteleminen on tämän päivän poliitikoille helppoa. Lähtökohtana tässä, kuten monissa monissa muissakin asioissa, on sähkötupakan pahuus. Se on paha tuote KOSKA SITÄ EI OLE TODISTETTU HYVÄKSI TUOTTEEKSI.

En tiedä mistä Suomeen on rantautunut tämä neuroottinen kukkahattuasenne mutta jos kuvittelen itseni kiireiseksi höösääjäpoliitikoksi, totta helvetissä kieltäminen olisi minulle hyvä vaihtoehto. Sehän on merkittävä saavutus, joka on helppo saada omaan CV:seen.

Tässä kuitenkin tämä Aurejärven kirjoittama poikkeuksellisen hieno loppukaneetti:

"Sähkötupakka olisi syytä kieltää heti odottamatta lisänäyttöä sen terveysvaikutuksista. Kielto voitaisiin toteuttaa samalla tavalla kuin nuuskan kielto aikoinaan eli lisäämällä lakiin sitä koskeva säännös.
Kielto käsittäisi sähkötupakan maahantuonnin, myymisen ja muun luovuttamisen. Lisäksi työpaikkojen ja muiden sisätilojen tupakointirajoitusten pitäisi koskea myös sähkötupakkaa."

Aivan uskomattoman paskaa mutta oikeastaan tämä on jo niin paskaa että tämän täytyy olla jonkin sortin taidetta. Professori on muistanut luetella kauhisteleville mummoille liudan vaaralliselta kuulostavia kemikaaleja, lausuu muutaman taikasanan syövästä ja kertoo lopuksi tarinan yhdestä "räjähtäneestä" sähkötupakasta toisella puolella maapalloa. Voi vittu, kaikki on valmista. Sitten ei muuta kuin täyskieltoa.


Jos tämä nikotiinituote olisi kokonaisuudessaan sallittu ja valvottu, eihän mitään myrkkylitkuja tai räjähtäviä tuotteita olisi kenenkään käytössä? Kieltämällä saadaan taas ahdistuneelle kansalle yksi vitutuksen aihe lisää ja sähkötupakointia harrastavat tilaamaan nikotiininesteensä jostakin ukrainalaisesta katulabrasta. Kuulostaa helvetin hyvältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti