Höösipumppu

torstai 22. elokuuta 2013

Suloiset mustikkasuut ja tanttaperseet

SAFKANEUROOSI JATKUU. Kirjoitin jo aiemmin siitä minkälaista ykköskamaa me syömme ja kuinka elintarvikkeiden laadunvalvonta on täällä aivan helvetin tarkkaa. Vitut kannattavuudesta, hintatasosta, saatavuudesta ja muusta järjen käytöstä, kunhan on maailman top quality best antibacteria best best. Pian kauppiaat ja ravintolatyöntekijätkin joutuvat pitämään leikkaussaleista tuttuja vermeitä päällä naamalappuineen ja kumihanskoineen. Veikkaisinpa että 20 vuoden päästä Keittiömaailman esitteessä ei suinkaan myydä enää keittiöitä vaan jonkinlaisia ECDC:n hyväksymiä sterilisoituja elintarvikkeiden käsittelykammioita.

Monen ylihysteerisen paskatouhun takanahan meillä pärisee ylikallis vittuilukoneisto nimeltä Elintarviketurvallisuusvirasto Evira. Virasto nykyisellään on aiheuttanut mielipahaa vasta 7 vuotta, joten kaikkea paskaa mihin tämä virasto tähtää, ei todellakaan olla vielä nähty.

Evira täräytti lööppiainekset Iltapaskalle ilmoittamalla ettei Kalasataman Helsinki Night Market -yömarkkinoilla saakaan tarjoilla heinäsirkoista tehtyä sapuskaa. Hyönteiset eivät näes kelpaa ihmisravinnoksi ja äläpäläpälä. Toisin sanoen maailman yksi herkutelluimmista hyönteisistä on Suomiviraston tanttaperseille sen verran liikaa että se on asetettava totaaliseen kieltoon.

Tuttuun tapaan asiaa ei kerta kaikkiaan kyetty hoitamaan esimerkiksi ilmoittamalla asiakkaille etukäteen että sirkkojen alkuperää ei voida todistaa ja että sirkkojen syöminen vaikkapa omalla vastuulla. Ei vitussa. Koska olemme niin tavattoman tyhmiä ihmisiä.

Viraston mielestä olemme täällä Suomessa niin vitun tyhmiä että söisimme paskaakin jos sitä olisi myynnissä. Emme vain kykene päättämään omista asioistamme itse. Parempi että virasto päättää mitä syömme ja mitä emme. Sinulla ei tule olla oikeutta ostaa muualla maailmassa syötyä heinäsirkka-annosta vaikka itse haluaisit. Deal with it läskiperse.

Viikko sitten samanlainen hyönteissapuskapäivä järjestettiin Lontoossa ja se keräsi ihmisiä aivan helvetisti. Ok täytyy myöntää että en itse söisi mitään matoja mutta EI SE JUMALAUTA TARKOITA ETTÄ MINUN PITÄISI ESTÄÄ MUITA SYÖMÄSTÄ. Perkele miten pässiä touhua.

YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestökin luokittelee heinäsirkat rikkaaksi proteiinin, kalsiumin ja sinkin ravintolähteeksi ja täyden soveltuvuuden ihmisravinnoksi. Toista se on meillä täällä mustikkasuu -tanttaperseiden virastomaassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti