Höösipumppu

lauantai 23. marraskuuta 2013

Paskajuustoa Pirkanmaalla

JUUSTOLA. Kaiken krapulani keskellä silmääni pisti huikea hössönsöö Sastamalassa sijaitsevan juustolan laajennushankkeesta. Herkkujuustola Oy halusi rakentaa juustolan jollekin paskapellolle. Siis todellakin! Ilman muuta pelloille jotain tekemistä koska maanviljelykin on niin 1900-lukua. Ainakin paskaa hommaa se on kun kerran jokainen maanviljelijä tuntuu ottavan EU:n maatalouspoliittisilta toimijoilta yhä suurempaa rosopintaista patukkaa rektaalikäytäväänsä. Onko se Snickers? Sitä tarina ei kerro.

Tarina juustolasta mättää kuitenkin normaalia oikeus- ja kohtuullisuustajua turpaan. Yllätys yllätys, rakennuslupaa pellolle rakennettavalle juustolalle ei saada. Herää kysymys että MITÄ VITTUA NYT TAAS? Vastaus löytyy ELY-keskuksesta. Kyseinen jeesuskeskus perustettiin vuonna 2010 kun päätettiin että kansalaisia pitää pystyä kiusaamaan koordinoidusti. Se on helpompaa kun kaikki vittuilevat kivinaamat saatetaan saman katon alle. Byrokratiatykkiä saatana.

ELY-keskus on Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus. Se siis tekee kaikkensa näiden toimialojen toiminnan hankaloittamiseksi. Siinä se onnistui ainakin tässä juustolahankkeessa, joka torpattiin joidenkin ihmeellisten sääntöjen vuoksi.

Perustelut juustolahankkeen estämiselle olivat seuraavat:

- Se hajauttaa alueen palvelurakennetta.

EN YMMÄRRÄ SANAAKAAN TÄSTÄ LAUSEESTA! MITEN VITUSSA JOKU PELLOLLE VÄSÄTTY JUUSTOMESTA HAJAUTTAA YHTÄÄN MITÄÄN?

- Se olisi tehty vastoin voimassa olevaa kaavaa.

OK. MUTTA SE ON VITTU PELTO! EIKÖ ME MAKSETA PALKAT SINNE VITUN RAKENNUSVIRASTOON JUURI SIKSI ETTÄ JOKU SIELLÄ KÄYTTÄISI MYÖS TERVETTÄ JÄRKEÄ? SAATANAN SÄKIT!

- Peltoalue on luokiteltu arvokkaaksi maisema-alueeksi.

ELI TYHJYYS ON ARVOKASTA? MINULLA ON ILMEISESTI AINA OLLUT ERILAINEN KÄSITYS ARVOKKAASTA. RAHAAHAN NE VITUN PELLOT EI TUOTA. JA MITEN YLIPÄÄNSÄ ON MAHDOLLISTA ETTÄ JOKU VITUN VIRASTO VOI MÄÄRITTÄÄ TOISEN OMISTAMAN MAA-ALUEEN NIIN "KIVAN NÄKÖISEKSI" ETTEI SINNE SAA RAKENTAA? YMMÄRRÄN TÄMÄN JOTENKIN JOSSAIN SAIMAANNORPPIEN MESTOILLA MUTTA TÄMÄ ON VITTU PELTO! PELTO!

- Se vaarantaa liikenneturvallisuutta.

TÄMÄ ON PARAS. VETÄÄ LÄHES SANATTOMAKSI. PELLOLLA LIIKKUVAT TRAKTORIT ALKAA HEITTÄMÄÄN BARREL ROLLIA JOS JOKU RAKENTAA JUUSTOLAN? VAI LENTÄÄKÖ LENTOKONEET SITÄ PÄIN? MITÄ VITTUA TÄMÄ ON?



Ja sitten joku ämpäripää ihmettelee miksi Suomessa ei ole tarpeeksi yrittäjiä.

3 kommenttia:

  1. "On todella harmillista, että joudumme tuomaan näkemyksemme esiin tämän valituksen kautta, varsinkin, kun yritykselle on yritetty löytää sopivaa toimitilaa jo pitkään” - Leena Strandén.
    Niin no, sittenhän olisitta voineet olla hiljaa ja antaa juustolan rakentua kaikessa rauhassa? Eikö? Ei. Ja pähkäilin noita kieltoja ja päädyin seuraavaan
    1. Palvelurakenteen hajauttaminen: Siellä on ilmeisesti niin perkeleen monta juustotehdasta yhdellä läntillä että olisi ihan perseestä jos yksi olisi jossain muualla?
    2: Rumentaa maisemaa: Se tulee valtatien viereen, joutomaalle? Ilmeisesti pellot ovat nykyään kulttuuriaarteita, mutta kun eihän tolla läntillä edes kasva mitään?
    3: Liikenneturvallisuus: Varmaan vedotaan siihen että jos siinä ei ole ennen ollut mitään rakennusta, on järkytys Suomessa mahdollisesti kuviteltavasta kehityksestä uuden KOTIMAISEN teollisuusrakennuksen muodossa niin suuri, että ketjukolareiden seuraus on välitön. Osittain totta, olisihan se suattana järkyttävää jos joku noin yksinkertainen hanke menisi kerrasta läpi ja toteutettaisiin...

    VastaaPoista
  2. Ei voi käsittää miten tässä maassa kaikki yksinkertaisetkin asiat saadaan väännettyä niin perkeleen hankalaksi. Varmaan tämäkin pulju tarjoaisi työpaikkoja alueen asukkaille mutta ei kun ei. Kerääntykööt siihen pellonlaidalle ihailemaan kaunista maisemaa saatana!

    VastaaPoista
  3. Itsekkin olen ajanut 14 kertaa ojaan, 23 kertaa vastaantulevaa ajoneuvoa päin, 9 kertaa katolleni, 5 ihmisen yli ja murskannut rattikelkalla matkassa ollutta sopulia joka tuli kolmion takaa, vain siksi koska olen jäänyt katsomaan pellolle laajennettua rakennusta.

    L Z R

    VastaaPoista